Artikler

EFFEKTEN AF HAVTORN – FORSKNINGEN BAG GASTRO-SERIEN

arrow_backTil oversigten

21. november 2023 | St. Hippolyt Nordic A/S

Havtorn er afprøvet i et videnskabeligt godkendt forsøg i 2012 med navnet

I forsøget deltog 8 heste i et forløb over 2 x 5 uger med 2 ugers pause imellem. De blev fodret med pelleteret foder og i den anden periode tillige med havtorn. I den 5. uge i hver periode blev hestene stressfodret, dvs. kun fodret hver anden dag. Dog fik de havtorn hver dag i denne uge i anden periode.

Hestene blev undersøgt gennem gastroskopi på dag 0, dag 28 og dag 35, efter stressfodringsugen, hvor pH værdien i mavesaften blev målt og graden samt antallet af slimhindeirritationer i henholdsvis den hvide og den røde del af mavesækken blev noteret.

Resultaterne var overraskende og spændende, især observationerne af slimhindeirritationer i den røde del af mavesækken. Her sås det, at irritationerne fra forsøgets start forsvandt hen over 4-ugersperioden, hvor hestene fik havtorn som tilskud hver dag og forblev væk, under den efterfølgende stressfodringsperiode.

Det var et bevis på, at havtorn har en stor effekt på maveslimhinden!
Ved at tilsætte Gastro-seriens produkter havtornsmacerat bliver de helt særlige i deres effektivitet. De øvrige udvalgte ingredienser bidrager alle målrettet til en fordøjelse i balance og et optimeret stofskifte.

Seriens produkter er løsningsorienterede indenfor fordøjelse hver for sig eller i kombination – også med andre St. Hippolyt-produkter.

Flere artikler fra St. Hippolyt Nordic A/S

Artikel er skrevet af:

St. Hippolyt Nordic A/S

St. Hippolyt har gjort det til sin opgave efter læresætningen „fodre som naturen selv“ at udvikle, udforske og hele tiden tilpasse ernæringskoncepter til alle hestens livssituationer – alt sammen efter de nyeste videnskabelige opdagelser. Derfor arbejder det meget bredt sammensatte St. Hippolyt-Team af dyrlæger, hesteejere, avlere, ryttere, forskere og andre eksperter fra ridesportens verden for at vores partner, hesten, kan udfolde sin naturlige adfærd.

Se profil
keyboard_arrow_up