Heste kommunikerer med meget små signaler som vi mennesker ikke altid ser. Mange heste misforstås – de betegnes som ’dovne’, ’frække’ eller ’ondskabsfulde’ – men ofte kan det skyldes smerter!
Dyrlæge Karina Gleerup har i sin PhD-afhandling beskrevet hestens Pain Face og har igennem en årrække forsket i genkendelse af smerter hos heste, ved Københavns Universitet.
Karina vil ved hjælp af billeder og videoer af heste med smerter, beskrive hvordan vi kan tolke og forstå hestens adfærd og ansigtsudtryk.
Foredraget har til hensigt at hjælpe dig til at blive endnu bedre til at opdage når hesten har ondt og derved endnu bedre i stand til at hjælpe den i tide.
Perioden i de første 3-4 måneder efter at hesten har skiftet miljø er dokumenterbart forbundet med en langt højere risiko for skader for vores heste end ellers.
Nogle heste ender med at pæstere dårligere eller ligefrem at blive ”frække”/uridelige.
Hør panelets råd til, hvad du som hesteejer skal være opmærksom på ved miljøskift og hvordan du laver overgangen fra et miljø til et andet, så nem så mulig for hesten.
Panelet giver deres faglige viden og personlige erfaringer videre til salen. Der vil være rig mulighed for at stille spørgsmål.
I panelet sidder:
Berider, OL-rytter og VM-guldvinder Daniel Bachmann Andersen
Dressurrytter Ditte Mikkelsen
Dyrlæge Jon Vedding Nielsen
Dyrlæge og behandler Lise Charlotte Berg
Dyrlægerne Heidi Nielsen og Mette Aarup arbejder som hestetandlæger har netop udgivet ’Bogen om tænder, bid og trenser – forstå hestens mund og undgå skader’.
Få indblik i hestens typiske tandproblemer og de hyppigste skader forårsaget af bid, der laver klemmelus i mundvigene og slidskader på kindtænderne.
Få tips til valg af bid, justering af trensen, samt inspiration til at lytte til din hests signaler.
Efter foredraget er der mulighed for at købe ”Bogen om tænder, bid og trenser” på Nordic Horse’s stand i hal L.